Азербайджанският Габала хвърли бомбата, отстранявайки гръцкия гранд Панатинайкос след 2:2 на реванша в Атина. Така кавказците попаднаха в жребия за групите в Лига Европа. Първият двубой бе завършил 0:0, а повечето отбелязани голове на чужд терен реализира Додо – в 6-ата и 60-ата минута. ПАО репликираше чрез Берг в 34-ата и Нано в 78-ата, но недостатъчно.

Стяуа изхвърча от турнира, въпреки че успя да вземе частичен реванш от Розенборг след победа с 1:0 в Норвегия /Попа-54/. В Букурещ обаче скандинавците бяха спечелили категорично с 3:0.

Другият румънски тим – Астра, имаше подобна съдба и напусна надпреварата, победен с 2:0 от АЗ Алкмаар. Късни голове на Ван дер Линден и Мюрен дадоха успеха на холандците, а победата на Астра в Гюргево с 3:2 се оказа недостатъчна.

Хайдук падна за втори път с 0:1 от Слован Либерец, сега в Сплит. Точен за чехите на брега на Адриатика беше Сурал в 23-ата минута.

Фенербахче нямаше проблеми с Атромитос и надви втори път гърците, сега с 3:0. Головете за „фенерите“ вкараха Фернандао /7,78/ и Еркин /59/. Първият мач завърши отново с победа за турците – 1:0.

Брьондби не можа да се реваншира и с почетна победа за крушението 0:5 срещу ПАОК в пърата среща. Реваншът в Дания завърши наравно – 1:1, с голове на Коща в 21-ата за гърците и Рашани в 27-ата за датчаните.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!