Атлетик Билбао разби с 5:1 Партизан Белград в мач от група „L“ на Лига Европа. Баските тотално надиграха своя съперник и не му оставиха никакви шансове.

Валери Божинов и Иван Бандаловски останаха на резервната скамейка на Партизан и така не се появиха в игра.

Атлетик Билбао поведе в резултата още в 15-та минута, когато Боведа подаде към Иняки Уилямс, който се възползва от груба грешка на Балажич и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Кляич.

Паризан изненадващо успя бързо да изравни резултата в 17-та минута, когато Вуличевич пусна отличен извеждащ пас към Умару, който изскочи сам срещу Иаго Ерерин и вкара за 1:1.

Атлетик Билбао обаче отново успя да излезе напред в резултата в 19-та минута, когато баските разиграха много добре помежду си. Арис Адурис подаде към Уилямс, който на празна врата не сбърка да се разпише за 2:1.

Баските вкара трети гол в 40-та минута, когато Бенят от фаул изпрати топката във вратата на Кляич, който не се намеси по най-убедителния начин.

Атлетик Билбао вкара четвърти гол в 71-та минута, когато Бенят комбинира с Арис Адурис, а той изпрати топката във вратата на Партизан.

Баските оформиха крайния резултата в срещата в 81-та минута, когато Адурис асистира за попадението на влезлия като резерва Горка Елустондо.

В другия мач от групата Аугсбург разби с 4:1 АЗ Алкмаар.

С хеттрик за домакините се отличи Раул Бобадия, който се разписа в 24-та, 33-та и 74-та минута. Жи Донг-Вон бе точен в 66-та минута.

Почетното попадение за холандците отбеляза Янсен в добавеното време на първата част.

Класиране в група „L“:

1. Атлетик Билбао 9 точки

2. Партизан 6

3. Аугсбург 6

4. АЗ Алкмаар 3