Андерлехт и Монако извъртяха реми 1:1 в мач от група J на Лига Европа.
Мачът започна лошо за монегаските. В 11-ата минута Денис Прае успя да центрира добре и намери изпуснатия от Ечиеджиле Гийом Жиле, който преодоля вратаря Субашич за 1:0.

Монако веднага установи превес, владееше топката 65:35 процента в своя полза, но не стигна до гол до почивката.

Монако доминираше, но бе несръчен пред гола и това предопредели аванса за добре организирания в защита тим на Андерлехт.

Андерлехт удържаше напора на Монако до 85-ата минута. Тогава Ласина Траоре последва добре отбитата от вратаря Силвио Прото топка и я набута с глава във вратата на белгийците за 1:1.

В сетния миг вратарят на Монако Субашич предотврати страхотно положение в полза на Андерлехт, опазвайки равенството в мача.

Тотнъм - Карабах 3:1

източник: Gulliver/Getty Images

В другия мач от група J Тотнъм направи обрат и надви като домакин Карабах от Азербайджан с 3:1.

Срещата започна ужасно за „шпорите“, които инкасираха гол още в 7-ата минута. От дузпа точен за азерите беше Алмейда, дал изненадващ аванс на гостите.

Кореец бе в основата на обрата, до който все пак стигна Тотнъм. Сон Хьонг Мин на бърза ръка реализира на два пъти между 28-ата и 30-ата минута, довеждайки резултата до 2:1.

В 86-ата минута груба грешка на защитата на Карабах реши окончателно мача в полза на Тотнъм. От грешката на защитата се възползва Ерик Ламела да фиксира крайното 3:1.