Двама българи ще участват в започващото днес издание на  турнира Лига Европа, второто по сила клубно състезание на УЕФА.  Александър Тонев премина в шотландския шампион Селтик, който  гостува на Ред Бул Залцбург.

Станислав Манолев и неговият Динамо (Москва) стартират като гости на Панатинайкос в гръцката  столица. УЕФА обяви и наградният фонд на турнира. Всеки един от 48-те отбора в груповата фаза ще получи по 1,3 милиона за влизането  си, а тарифите за точки са 200 хиляди евро за победа и 100  хиляди за равенство. Победителят във всяка група взима по още  400 хиляди, а вторите отбори взимат по 200 хиляди. 200 хиляди е  приходът от участие на 1/16-финалите, а 350 хиляди евро носи  участието на осминафинал.

Четвъртфиналистите взимат по 450  хиляди евро, а полуфиналистите- 1 милион. Победителят в турнира ще сложи в касата си 5 милиона евро, а финалистът- 2,5 милиона. Така максималният доход на победителят в турнира само от награден фонд е 9,9 милиона евро, като  отделно ще вземе и от телевизионни права./БТА