Капитанът на националния отбор отправи специално послание към своя колега Иван Иванов, който претърпя нова операция на дясното коляно и ще отсъства от игра още най-малко шест месеца. "Искам да кажа на Иван да се държи и че всички в отбора сме с него! Той е неизменна част от националния тим и го чакаме да се завърне. Много е неприятно това, което му се случи - две операции и толкова дълго време извън терените, но аз вярвам, че той ще се върне по-силен и отново ще застане рамо до рамо с всички нас", окуражи Попов своя съотборник Иван Иванов.

Нападателят показа също и маската, с която ще играе срещу Хърватия и Норвегия в европейските квалификации през октомври. Националът претърпя операция в навечерието на мача с Азербайджан, след като счупи дясната си скула при сблъсък със съотборник на тренировка в Правец. Футболистът на Кубан ще изпробва маската още този уикенд в мача срещу Рубин Казан от руското първенство.

"В понеделник ми направиха отливка, а вчера си взех маската. Чувствам се много добре след операцията. Всичко върви по план. От 2-3 дни вече тичам и тренирам индивидуално. В петък заминавам за Русия, за да се присъединя към клубния ми отбор Кубан Краснодар. Има шанс още в събота да играя срещу Рубин Казан с маската. Доста е олекотена, но не е много удобна. Все пак важното е да ме предпазва. Тези дни, в които тренирах, се чувствах добре. При тичане не изпитвам никаква болка или напрежение в скулата. Единствено кръвоизливът в окото напомня за контузията, но скоро и той ще изчезне", заяви Ивелин Попов пред „България Он Еър“. /БТА