Голаджията на Палермо Пауло Дибала призна, че наскоро е бил потърсен от селекционера на Италия Антонио Конте, но е отказал офертата, за да може да играе за родната Аржентина.

Тъй като нападателят има италиански паспорт и досега не е играл за мъжкия тим на „гаучосите“, по правилата на ФИФА „скуадра адзура“ можеше да го отмъкне. Дибала обаче е дал да се разбере, че има мечта и тя е да играе редом с Лионел Меси.

„Благодаря на Конте, но моята мечта е да играя заедно с Лео Меси, докато двамата носим екипа на Аржентина“, каза 21-годишният играч, който има 6 гола от началото на сезона в Серия А.

„Обсъдих това с моето семейство и приятелите ми. Стигнах до извода, че кариерата ми е едва в началото си, така че чакам за това, което съм искал през целия си живот: да облека фланелката на Аржентина.“

„Сбъдната мечта е, че треньорът на Аржентина знае кой съм! За това работя, това е нещото, за което бленувам от момента, в който започнах да ритам топката.“

„Когато се прибрах у дома и прочетох, че са говорили за мен, дори не можах да повярвам. Трябва да се справям добре в Палермо и да не лежа на лаври, тогава повиквателната от Херардо Мартино ще дойде“, допълни Дибала.