Италианските медии се докопаха до официална телеграма от Сампдория до Антонио Касано, чрез която генуезци съобщават на нападателя, че е уволнен. Тя е резултат от жестокия скандал между ветерана и човек от клуба в съблекалнята след позорното 0:3 от градския съперник Дженоа.

„ТелеНорд“ бе медията, която пусна снимка на въпросния документ. Той гласи: „Уважаеми г-н Касано, предвид обидните и грозни коментари, отправени в края на мача между Сампдория и Дженоа в съблекалнята на тима, които нанесоха сериозен удар по имиджа на клуба и неговите директори, потвърждаваме незабавното терминиране на вашия договор.“

Макар да липсва официално потвърждение на историята, Касано е влязъл в остър конфликт с адвоката на Самп Антонио Ромеи, който се явява „дясната ръка“ на президента Масимо Фереро.

33-годишният Касано по принцип има контракт до юни 2017. Със сигурност предстои вътрешна среща между двете страни с оглед окончателното разрешаване на казуса.

Не за първи път ексцентричният нападател се замесва в подобен род скандали. Още първото му напускане на Сампдория през януари 2011 година бе форсирано заради обида спрямо тогавашния президент Едоардо Гароне.