Капитанът на Палермо Стефано Сорентино потвърди слуховете, че обстановката в отбора е напрегната до крайност. По думите на вратаря клубът е в състояние на война, тъй като футболистите и треньора Давиде Балардини не си говорят.

Очакваше се стражът да не играе днес, защото на последната тренировка влезе в разпра с наставника. Все пак Сорентино беше на вратата при победата с 1:0 над Верона.

„Адреналинът и опитът ми помогнаха да оставим проблемите и хаоса от последните дни зад гърба си. Аз съм капитанът на този отбор, най-възрастният съм тук и един от най-опитните играчи. Някои от играчите са толкова млади, че могат да ми бъдат деца“, каза 36-годишният вратар.

„Балардини не обели една дума на отбора преди мача, на полувремето и след мача. Последните два дни бяха пълен хаос. Няма да позволя на никого да се съмнява в моя професионализъм или в морала на този отбор. Ако някой иска да го прави, ще си има работа с мен.“

„Дали Балардини се съмнявал в морала ни? Вие го казахте, не аз. Аз реагирах така вчера просто защото съм си такъв. Говоря нещата директно, лице в лице. За Якини давахме 101 процента. За Балардини даваме 101 процента. Предпочитам някой да ме нарече боклук, отколкото да се съмнява в моя професионализъм. Ако тръгнете по втория път, ставам свиреп“, заключи Сорентино.