Отборите на Верона и Лацио не излъчиха победител в мача от 9-я кръг на Серия А помежду си. Двата състава завършиха при 1:1, а по този начин си поделиха по точка. Голът за „римските орли“ бе дело на Сенад Лулич, а Лука Тони бе точен за Верона.

Мачът бе сравнително равностоен, с лек превес за гостите от Лацио. Играчите на Андреа Мандорлини стигнаха до повече чисти положения, а след 43 минути игра поведоха в резултата. Сенад Лулич се възползва от центриране в наказателното поле от дясно, получи се разбъркване, а въпросният играч мушна топката в мрежата за 1:0.

Преди това в 21-ата минута бе отменен гол в полза на домакините, на Лука Тони, поради засада.

След почивката, именно Тони се оказа в основата на няколко създадени опасности за футболистите на Верона, които в 68-ата минута изравниха след точно реализирана дузпа, дело на Тони. След центрирана топка в наказателното поле последва съприкосновение между Луис Педро Каванда и Масимилиано Ирати, при което играчът на Верона падна в пеналта. Главният арбитър не се двоуми, посочи бялата точка и вдигна жълт картон на грешника. Той се оказа негов втори и така Каванда остави тима в оставащите минути до края в намален състав.

Лука Тони изпълни хладнокръвно 11-метровия наказателен удар, като с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Мачети за 1:1.

В класирането Лацио е на 3-о място с 16 точки, а Верона е 11-и с 12.