Наполи спечели Суперкупата на Италия след драматичен успех след дузпи над Ювентус. Неаполитанци грабнаха трофея с 8:7 ( в редовното време и продълженията 2:2). В редовното време Тевес и Игуаин се разписаха, а отново те направиха 2:2 в продълженията. При дузпите с по-точен мерник се оказаха неаполитанци и взеха трофея.

Ювентус откри резултата с точен удар на Карлос Тевес в 5-ата минута на срещата, който не остави шансове на Рафаел. В 16-ата минута Марек Хамшик стреля с левия крак, топката се удари в Киелини и се отби в гредата на Буфон. Пет минути по-късно Тевес със силен удар пробва да вкара втори гол, но Рафаел боксира и изби. 

Второто полувреме започна със страхотен пропуск на Кайехон в 54-ата минута, който сам срещу Буфон стреля в аут. В 60-ата минута Игуаин с майсторски удар прехвърли технично Буфон, но за негово съжаление топката се удари в лявата греда. 

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА

Първото продължение премина без голове, а в 20-ата секунда на второто продължение Тевес взриви трибуните. Погба намери аржентинския голмайстор, който първо прескочи топката с хубав финт, а след това с прецизен удар не остави шансове на Рафаел за 2:1. В 118-ата минута Игуаин бе изпуснат от защитата и между двама бранители паднал на земята изравни, за да вкара мача в дузпи.

При изпълнението на наказателни удари Наполи започна изпълнението първи. Жоржиньо не издържа на напрежението и пропусна първата дузпа. Тевес изпълни първата дузпа за Юве и нацели лявата греда на вратата. 

Гулам проби Буфон, а Видал изравни резултата. Албиол и Погба не сбъркаха, за да се стигне до 2:2 и в дузпите. Инлер прати топката в центъра на вратата за 3:2 при наказателните удари за Наполи.  Маркизио не остави шансове на Рафаел за 3:3. Игуаин и Мората не сбъркаха и резултатът стана 4:4. Гаргано се сгреши, същото направи и Бонучи, а резултатът стана 5:5 при наказателните удари.

Джанлуиджи Буфон спаси удара на Мертенс, но и Киелини пропусна. Супер Буфон спаси и удара на Кайехон. Перейра прати топката над вратата и така поредният опит за успех на Юве се провали.

Кулибали не пропусна да даде аванс на Наполи с изпълнението си, а Симоне Падоин не реализира и Наполи грабна трофея.