Отборът на Наполи направи поредна грешна крачка, която отдалечи тима от лидера в Италия – Ювентус. Отборът на Рафаел Бенитес записа равенство на собствен терен 3:3 срещу Каляри, който се намира във втората половина от класирането в Серия А.

Наполи поведе комфортно с 2:0 през първото полувреме, но в течение на срещата от 12-ия кръг, допусна да се стигне до хикс.

Гонсало Игуаин поведе своя тим напред, след като бе изведен чудесно зад защитата на Каляри, навлезе в наказателното поле и с удар по земя откри за 1:0.

В 30-ата минута Гьокхан Инлер удвои преднината на домакините, с прекрасен удар отдалеч. Само 8 минути по-късно обаче Виктор Ибарбо намали резултата до 1:2.

Малко след подновяването на играта след почивката, Каляри стигна до равенството. След изпълнение на фаул, Росетини насочи топката с глава, а Диего Фариас завърши ситуацията с точен удар за 2:2.

В 62-ата минута Джонатан де Гузман отново изведе Наполи напред, след диагонален удар с глава, от малък ъгъл. Отговорът на гостите също не закъсня, Диего Фариас отново се разписа, с което донесе точката за своя състав.

След равенството Наполи заема 3-о място във временното подреждане с 22 точки, а Каляри е на 16-ата позиция с 11. Лидер в Италия е Ювентус с 31 пункта, следван от Рома с 28.