Отборът на Интер постигна успех с 2:0 над Рома в приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп в САЩ. Така „нерадзурите“ съхраниха минимални шансове за участие във финалния мач, което минава единствено при загуба за Манчестър Юнайтед в редовно време срещу Реал Мадрид.

Двама защитници бяха героите за отбора на Валтер Мадзари, като попаденията на Неманя Видич и Юто Нагатомо предрешиха изхода на двубоя.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Двубоят във Филаделфия още от самото си начало стартира зле за Рома, който още в 13-ата минута трябваше да замени принудително Леандро Кастан с Меди Бенатиа. Първоначалните предположения са, че защитникът е получил разкъсване в бедрения мускул.

Първият шанс в мача се откри пред Додо, като играещият под наем в Интер от Рома футболист стреля встрани от целта с шут от въздуха. Малко по-късно Самир Ханданович улови изстрел на Хуан Итурбе.

Двата тима продължиха да си разменят остри атаки, преди да се стигне до втората минута от добавеното време на първата част. Тогава Неманя Видич се ориентира най-добре при центриране на Додо от фаул и с глава разстреля вратаря за 1:0.

Матиа Дестро профука невероятен шанс да изравни веднага след почивката, като от 4-5 метра с глава стреля встрани след центриране на Алесандро Флоренци.

Общо взето интригата приключи в 69-ата минута, когато Нагатомо се оказа непокрит и получи рикоширало центриране на Данило Д'Амброзио и стреля мощно под гредата.