Италианските съдии днес обявиха, че и те както колегите си в Англия, Испания и Франция ще използват изчезващите спрейове, които придобиха огромна популярност след Световното първенство в Бразилия.

Асоциацията на реферите на Апенините също така акцентира върху по-голямата защита за вратарите и мерките за борба с расизма.

Голямото нововъведение обаче си остава модерният метод, с помощта на който официалните лица лесно ще могат да регулират точната дистанция при построяването на стена от защитаващия се отбор за изпълнение на пряк свободен удар.

„Всъщност флаконите със спрей на всеки мач ще бъдат два, като вторият ще бъде на разположение на четвъртия съдия“, обясни опитният арбитър Доменико Месина.

Правилото за засада също има леки подобрения, като сега ще се следи по-внимателно дали някой противников футболист не пречи на видимостта на вратаря.

Също така шефът на италианските съдии Марчело Ники разшири правомощията на подчинените си що се отнася до расистките обиди от страна на играчите. „Ако на терена арбитърът чуе подобно нещо от футболист, то последният веднага трябва да бъде изгонен. Това не бива да се допуска вътре в играта“, категоричен бе босът.