Удинезе постигна трудна победа с 4:2 над Парма в голово шоу от петия кръг на Серия А. Двата отбора направиха интригуващ мач, с който задоволиха очакванията на зрителите с реализираните 6 гола.

С успеха си, Удинезе остана най-близкият преследвач на лидерите Ювентус и Рома. Тимът от Удине има 12 точки и е на 3 зад двата гранда, които са с пълен актив от 15. Парма е на другия полюс и остава на предпоследната 19-а позиция с 3 точки.

Резултатът бе открит в 22-ата минута от Парма чрез Жозе Маури, който се възползва от пас на Антонио Касано в наказателното поле и реализира в долния ляв ъгъл на вратата на Карнезис.

6 минути по-късно обаче неостаряващият Антонио Ди Натале изравни с прецизен изстрел за 1:1, а отново той в самия край на първата част донесе преднина за Удинезе.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме. В четвъртата минута на добавеното време Парма получи право да изпълни дузпа за нарушение на Силван Видмер в наказателното поле. Антонио Касано пък материализира 11-метровия удар и изпрати отборите на почивка при равенство.

В 58-ата минута Удинезе отново излезе напред в резултата с попадение на Томас Херто, който получи добро центриране от Видмер и не остави шансове на вратаря за 3:2.

В 77-ата минута Парма остана с човек по-малко, след като Африйе Акуа получи втори жълт картон, а по този начин намали шансовете на своя отбор за нов отбор.

Точка на спора сложи Сирил Теро в 84-ата минута, в която оформи крайното 4:2 след самостоятелен пробив, при който преодоля Антонио Миранте и вкара в долния десен ъгъл.