Отборът на Торино записа първа домакинска победа в Серия А от цели два месеца. „Биковете“ се наложиха с 2:0 над Болоня в мач от 14-ия кръг на италианския шампионат. Головете за Торино бяха дело на Андреа Белоти и Джузепе Вивеш през втората част.

През първото полувреме домакините тотално надиграха своя съперник, но така и не съумяха да преодолеят вратата на гостите, въпреки положенията, които имаха. Гостите от Болоня трудно организираха опасни атаки към стража на Торино Падели и разчитаха предимно на контраатаки.

През втората част „биковете“ все пак взеха своето и реализираха два безответни гола. Първо Белоти „разпечата“ вратата на гостите, а в продължението на мача, Вивеш оформи крайния резултат.

Нападателят на Торино реализира страхотно попадение, откривайки резултата. След близо 30-метров пас към него, Белоти овладя топката на гърди, финтира бранител на Болоня и след като навлезе в наказателното поле стреля силно между гредата и вратаря, оставяйки безпомощен стража на гостите.

За втория гол на Торино гостите допуснаха ужасяваща грешка, след като бранител на Болоня се опита да върна топката към своя вратар, който не успя да играе с коженото кълбо, а Джузепе Вивеш се възползва отлично, стреляйки почти от нулев ъгъл.

Успехът, който бе първи за Торино като домакин от два месеца, изкачи тима на седмото място във временното класиране. Болоня остана на две точки от опасната зона с актив от 13 точки.

По-късно тази вечер е дербито Милан – Сампдория.