Въпреки че изведе Ювентус до дубъл и финал на Шампионската лига през миналия сезон, наставникът Масимилиано Алегри далеч не може да е сигурен за поста си. Той е получил срок от един месец, в който да преодолее слабия старт на сезона на "старата госпожа", иначе ще бъде уволнен. 

Това е било решено на спешно заседание на ръководителите на "бианконерите", които са се събрали да обсъждат казуса на базата на тима тази сутрин. До информацията за решенията им се е добрал авторитетният вестник "Гадзета дело Спорт". 

Самият Алегри се е защитил, че досега е имал доста проблеми с контузени играчи, но се надява в средата на следващия месец, след паузата за националните отбори, да може да ги използва и Юве да покаже истинското си лице. Затова е получил и един месец картбланш. 

На практика бъдещето му ще бъде решено след градското дерби с Торино на 31 октомври. Дотогава "старата госпожа" има битки с Болоня, Интер и Аталанта в Серия А, както и два двубоя в Шампионската лига със Севиля и Борусия Мьонхенгладбах.