Авантюрата между Рома и треньора Руди Гарсия може да приключи окончателно в края на сезона, тръбят медиите в Италия. Сред тях се появиха информации, че ако френският специалист не спечели титлата в Серия А, няма никакъв шанс бившият наставник на Лил да запази поста си.

Гарсия пое „джалоросите“ през 2013 година и изведе тима два пъти поред до второто място. Проблемът бе в това, че и в двата случая разликата с шампиона Ювентус беше 17 точки.

През миналия сезон взаимоотношенията между специалиста и ръководството се влошиха, след като в хода на сезона Гарсия твърдеше, че титлата е по силите на състава му, ала по-късно промени мнението си и каза, че е сторил максималното с оглед наличния потенциал. Това не бе прието добре от управата и доведе до отделна среща на висок тон.

През лятото към отбора се присъединиха футболисти от калибъра на Един Джеко и Мохамед Салах, което наистина означава, че от Гарсия се очакват по-сериозни резултати.

Според „Скай Италия“ единственият начин за французина да запази работата си е ако стане шампион на страната и се класира за елиминациите в Шампионската лига.