Безпрецедентни мерки за сигурност предприеха от лагера на Рома преди днешния мач с Наполи от Серия А в Неапол. Двата тима не са в особено добри отношения след инцидентите между агитките в началото на май преди и по време на финала за Купата на Италия. 

Тогава след сблъсък между агитките беше застрелян в гърдите привърженикът на южняците Чиро Еспозито. Затова днес в Неапол няма да има гостуваща агитка, но въпреки това "джалоросите" са затегнали още мерките за сигурността си. 

Те са дошли със специална охрана, а на летището в града се качили в необозначен автобус и с ескорт от четири патрулни коли се отправили към хотела. А кой е хотела, в който играчите на Рома са отседнали, никой в града не знае. 

Ясно е само, че са резервирани два. Единият е в центъра на града, другият е в покрайнините. Тази мярка е предприета, ако случайно фенове на Наполи открият къде е отседнал римският тим, веднага той да може да се премести другаде.

Въпреки че няма да има гостуваща агитка, 1300 души ще се грижат за сигурността само на стадиона. Сред тях ще има 600 стюарди и 700 карабинери. Веднага след края на двубоя играчите на Рома отпрашват за Рим, без дори малък престой в Неапол. През целия си престой те ще са под засилена полицейска охрана.