Отборът на Рома се наложи с 1:0 над Дженоа в мач от 15-я кръг на Серия А. Единственият гол в срещата бе дело на Раджа Наинголан, който бе точен в 40-ата минута, след като преди това „вълците“ бяха пропуснали дузпа.

Успехът бе изключително ценен за Рома, който скъси дистанцията с Ювентус само на 1 точка.

Срещата започна добре за гостите от Рома, които имаха възможност да се разпишат още в 17-ата минута. Жервиньо отправи страхотен удар от сериозна дистанция, който обаче не улучи целта.

31-ата минута се оказа кошмарна за Дженоа, тъй като отборът остана с човек по-малко. Стражът Матиа Перин фаулира в наказателното поле Раджа Ниаголан, а главният арбитър не се по поколеба да посочи бялата точка и да вдигне червен картон на грешника. Зад топката застана Адем Ляич, който не успя да простреля влезлия преди секунди на терена Еухенио Ламана. Той се хвърли в левия ъгъл на вратата, където бе насочена топката и изби.

Натискът на Рома обаче продължи, а в 40-ата минута това даде резултат. Майкон центрира от дясно в наказателното поле, където с удар около малката палантерия Раджа Ниаголан откри за 1:0.

Само три минути по-късно Адем Ляич можеше да се поправи заради пропуснатия 11-метров наказателен удар, но не успя да се разпише.

В даденото от съдията продължение на първата част Алесандро Матри имаше чудесна възможност, но не успя.

След почивката „вълците“ продължиха да диктуват събитията на терена, като Адем Ляич се озова на добра позиция в 62-ата минута, отправи удар по земя, но стражът на Дженоа спаси. На свой ред, Жервиньо също имаше шанс да се разпише в 71-ата минута, той получи топката и отправи изстрел извън наказателното поле, но далеч от целта.

Великолепно положение се разигра в 85-ата минута, когато Миралем Пянич получи топката от ляво на ъгъла на наказателното поле, отправи удар от воле, но за щастие на вратаря топката излезе от страни.

Дженоа вкара в даденото от съдията 4-минутно продължение на двубоя, но голът на Маурисио Пиния не бе зачетен заради засада.

Така със спечелените три точки Рома се намира на точка зад Ювентус, с актив от 35. Припомняме, че по-рано „биаконерите“ стъпиха погрешно, завършвайки при 1:1 със Сампдория. Дженоа е 6-и с 26 точки.

Ето и още резултати от Серия А:

Ювентус – Сампдория 1:1

Парма – Каляри 0:0

Удинезе – Верона 1:2