Наставникът на Милан Синиша Михайлович трябваше да дава обяснени пред шефовете в клуба, след като водещите футболисти се оплакаха от твърдите методи на сръбския тактик.

„Росонерите“ започнаха кампанията си в Серия А със загуба от Фиорентина навън и победа у дома над Емполи, но и след двете срещи Михайлович се изказа меко казано критично по адрес на играчите си. При проверката срещу Мантова през седмицата, спечелена с 3:2, наставникът продължи с атаките, като каза: „Днес играха резервите и си личи защо те са резерви.“

Според „Гадзета дело спорт“ част от звездите в Милан вече са доста раздразнени от негативното отношение на Михайлович и са се оплакали пред висшето ръководство. Затова бившият футболист на Интер е провел вечеря с президента Силвио Берлускони и изпълнителния директор Адриано Галиани, които го разпитали относно ситуацията.

Доста голяма част от тифозите на „росонерите“ обаче приемат поведението на Михайлович, което е в ярък контраст с това на неговия предшественик Филипо Индзаги. Италианецът опитваше да брани състава си след всеки несполучлив мач и дори след окончателното загубване на шансовете за място в евротурнирите.

В неделя Милан се изправя пред първия си голям тест в градското дерби срещу Интер.