Ювентус успя да победи Наполи с 2:1 в дерби от 11-ия кръг на Серия А. Бонучи и Игуаин се разписаха за домакините от Торино, а за Наполи точен беше Инсиние. И трите попадения паднаха през втората част.

Ювентус започна мача доста добре, но отбраната на гостите от Наполи се справяше доста добре със ситуациите пред вратата на Рейна.

В 12-ата минута Игуаин пусна пас към Манджукич, но на мястото си беше Рейна. В следващата минута Кайехон имаше отлична възможност, излизайки очи в очи с Буфон, но беше в положение на засада.

Игуаин имаше възможност да изненада Рейна, но с отличен шпагат Кирикеш се справи със ситуацията, а това стана в 24-ата минута на двубоя.

Ювентус - Наполи

източник: БГНЕС

Юве откри резултата в 50-ата минута след грешка в отбраната на Наполи. с феноменален удар Бонучи се разписа, след като Гулам направи безумно изчистване. Наполи се върна много бързо в мача, след като само 4 минути по-късно Инсиние изравни резултата след отличен пас на Кайехон.

Игуаин изведе Юве напред в 71-ата минута, след като се разписа във вратата на бившите си съотборници. Съответно той не се зарадва на попадението. Малко по-късно Мертенс опита да изравни резултата, но шутът му не сполучи.

В 80-ата минута Игуаин имаше отлична възможност да реализира втория си гол в мача, но нито подаде, нито успя да стреля.

Така в крайна сметка Юве спечели и е лидер в класирането с актив от 27 точки, а Наполи е трети с 20.