Основният халф на италианския национален отбор Андреа Пирло няма намерение да прекратява кариерата си за "адзурите", въпреки че наскоро навърши 35 години. Той беше обявил преди Световното първенство това лято, че планира след края му да спре с изявите на международно ниво. 

Провалът на "скуадра адзура" по терените в Бразилия, както и назначението на новия селекционер Антонио Конте, явно са накарали Магьосника да промени мнението си. Двамата със специалиста работиха заедно в Ювентус през последните три години. 

След решението на Пирло да продължи поне до Европейското първенство през 2016 г., става окончателно ясно, че той ще е в сметките на Конте за мачовете с България от квалификационната група. 

"Говорих с треньора и го уверих, че ще може да разчита на мен за националния отбор. Реших го, след като гледах контролата с Холандия. В нея победихме с 2:0, но съм доволен от това, което видях. Забелязваше се тактическият почерк на Конте", сподели Пирло. 

Откакто дойде в Ювентус преди три години, "бианконерите" постоянно са шампиони. Наскоро той удължи договора си за още два сезона и се надява невероятната му серия със "старата госпожа" да продължи. 

"Естествено, че искам четвърта поредна титла, но конкуренцията ще е жестока. Направо се плаша, като виждам желанието и качествата на Рома. И в Европа трябва да подобрим представянето си в сравнение с предишни години", сподели още Пирло.