Отборът на Палермо с Ивайло Чочев в редиците си записа фрапираща 9-а поредна загуба в Серия А, след като в 16-ия кръг отстъпи у дома с 0:2 срещу Киево. Общо през сезона това е 12-о поражение за сицилианци, нямат победа в последните си 11 срещи за първенство, а за последно спечелиха на 21 септември (1:0 над Аталанта).

Българският национал Чочев започна като титуляр за тима на Еуженио Корини, като в 63-ата минута си изкара жълт картон и 9 преди края беше заменен от Алесандро Диаманти.

Киево стартира двубоя на „Ренцо Барбера“ по най-добрия начин – с ранен гол. Още в 14-ата минута Валтер Бирса се възползва от сериозна грешка на опитния централен защитник Алесандро Гамберини. Той не можа да избие топката от краката на словенеца, за когото от около 7 метра не беше проблем да преоделее вратаря Йосип Позавец – 1:0.

За зла беда на Палермо същото упражнение се повтори и в началото на второто полувреме, като този път „летящите магаренца“ бяха дори по-бързи. Грешката отново беше на Гамберини, който реши да връща назад към вратаря, без да забележи дебнещия около границата на наказателното поле Серджо Пелисиер. Последният изпревари Позавец за топката, подмина го и на празна врата покачи до 2:0.

Във временното класиране Палермо заема последното 20-о място с едва 6 точки от началото на сезона. Първият тим над чертата е Емполи, който има 11 пункта на сметката си. Киево е 9-и с 22 точки.