Две години след неосъществения трансфер на Димитър Бербатов във Фиорентина, тази случка продължава да тормози шефовете на "виолетовите". Това в прав текст призна спортният директор на клуба от Флоренция Даниеле Праде. 

Той беше човекът, който трябваше да вземе родния нападател във Фиорентина от Манчестър Юнайтед през 2012 г., но в последния момент благоевградчанинът реши да се върне в Англия и да подпише с Фулъм. 

Сега в последните часове на трансферния прозорец италианците очакваха пристигането на Майка Ричардс от Манчестър Сити. И Праде директно си призна, че се е притеснил от повторение на ситуацията отпреди две години. 

"Цял ден четях новините в Англия за Ричардс и честно да ви кажа, от нощта на 31 август до подписването на договора в последните минути на 1 септември, аз не съм спал. Притеснявах се от повторение на случая Бербатов."

"Затова, къде на майтап, къде сериозно, казах на агента му да кацнат директно в Рим, за да няма излишни действия, както беше с българина, който кацна в Мюнхен, но така и не дойде в Италия", сподели Праде.