Тайландският бизнесмен Бий Таечабуол явно все още има трудности да намери необходимите средства, за да финансира офертата си за покупка на миноритарен дял от Милан. Той е поискал нова отсрочка от собственика Силвио Берлускони. 

В Италия бяха оптимисти, че продължилите близо девет месеца преговори ще приключат на 30 септември, когато ще се подпише договорът за прехвърляне на 48% от акциите на "росонерите" в ръцете на милиардера. 

Цената за това е 500 млн. евро. Но явно Бий Таечабуол все още има затруднения за подсигуряването на сумата и е поискал нови 48 часа от Берлускони. Така вместо да дойде в Милано в неделя, когато беше чакан от журналистите, той ще го стори на 30 септември вечерта и предстои среща на следващия ден с бившия италиански премиер. 

Преговорите между двамата текат още от началото на февруари. Първоначално Берлускони не искаше да се разделя с никакъв дял, после беше готов да продаде всичко и да се оттегли, но сега, когато форматът на сделката беше изчистен, тайландецът се оказа, че няма парите.