Невероятна драма, траяла да последната секунда, даде в крайна сметка по една точка за Фиорентина и Наполи след резултатното равенство 3:3 в мача им от 18-ия кръг.

Първото полувреме премина под диктовката на гостите, които поведоха с 1:0 със страхотен изстрел отдалеч на Инсиние в 25-ата минута.

След почивката обаче флорентинците излязоха преобразени и се започна тежка размяна на удари между двата отбора, като станахме свидетели на красиви и много голове.

Първо Бернардески изравни в 52-ата минута за 1:1.

Между 68-ата и 69-ата минута последва нова размяна на удари, като първо вкараха пак гостите чрез Мертенс, а веднага след това отново Бернардески изравни – 2:2.

Бернардески имаше очевидно голям ден, защото асистира прекрасно и за гола от воле на Мауро Сарате в 82-ата минута, но Фиорентина не успя да устиска това 3:2.

В третата добавена минута бе отсъдена малко пресилено дузпа в полза неаполитанците, която също с малко късмет бе превърната в гол от Габиадини за крайното 3:3.

Рома - Киево 3:1

източник: БГНЕС

При отложения мач на лидера Ювентус /гост на Болоня/ и този на Милан /гост на Кротоне/ заради петъчния им сблъсък в Катар за Суперкупата на Италия, Рома успя да се възползва по-пълноценно и да намали преднината в челото на „Старата госпожа“.

Римляните надвиха у дома си Киево с 3:1 и продължиха дългата поредица от мачове без загуба на свой терен. Де Гузман откри за гостите в 37-ата минута, но после Ел Шарави в 45-ата, Един Джеко в 52-ата и Диего Пероти в добавеното време донесоха трите точки за „вълците“.

В класирането води Ювентус с 42 точки, пред Рома с 38, Наполи с 35, Лацио с 34, Милан с 33 и др.