Наставникът на Рома Лучано Спалети е имал много тежък разговор с играчите си вчера, като в прав текст е попитал подопечените си дали не го бойкотират.

Причината за избухването на наставника стана загубата от Торино (1:3) в неделя, при която тимът игра изключително зле и можеше да си тръгне напълно разгромен. Спалети е под голямо напрежение, след като се провали в плейофите на Шампионската лига и сега „джалоросите“ трябва да се задоволят с участие в Лига Европа. Освен това преди дни съпругата на капитана Франческо Тоти, който днес навършва 40 години, се изказа остро по негов адрес, припомняйки конфликта между специалиста и нейния съпруг от края на миналата кампания.

Явно всичко това е дошло повече на Спалети, който загубил контрол на последната тренировка. Всичко започнало от дребно пререкание с футболист на първия отбор, след което треньорът се разярил и се обърнал към групата с питането „дали той е проблемът“.

Медиите в Рим твърдят, че Спалети е изградил нов тренировъчен режим, като в зависимост от поста си на терена всеки играч следва стриктна програма. В момента Рома тренира двуразово, а нареждането на Спалети е играчите да остават и вечерта за фитнес тренировка, за да могат да сплотят колектива.