Отборът на Наполи постигна третата си поредна победа в рамките на 8 дни и в дерби от 11-ия кръг на Серия А надигра Фиорентина като гост с 1:0. Гонсало Игуаин се разписа във втори пореден шампионатен мач за неаполитанци, които оставиха днешния си опонент с една-едничка победа в последните им 5 мача в калчото.

Първото полувреме започна обещаващо, като двата тима не губеха време в нагаждане спрямо играта на противника.

Първата опасна ситуация се откри пред Игуаин още в 6-ата минута. Аржентинецът добре се мушна между няколко защитници на домакините, за да стреля на сантиметри покрай дясната греда. Малко след това Лоренцо Инсиние нанесе тежък удар от дистанция, който позволи на вратаря Норберто Нето да покаже рефлекса си.

Фиорентина отвърна чрез младия таран на „виолетовите“ Кума Бабакар. Сенегалецът нанесе страхотен шут отдалеч в 18-ата минута, който облиза горния край на напречната греда зад Рафаел.

В 26-ата минута Игуаин показа класа, докато слаломира между няколко бранители на флорентинци и излезе сам срещу Нето. Аржентинецът стреля фалцово покрай вратаря, но изпрати кълбото в аут за сантиметри. Малко преди това пък Наполи трябваше да направи принудителна смяна, след като Лоренцо Инсиние се приземи по неприятен начин на тревата и останаха съмнения за контузия в коляното.

В края на първото полувреме южноамериканският нападател все пак успя да прати кълбото в мрежата на домакините, ала попадението акуратно беше отменено заради засада.

Началото на втората част беше доста по-предпазливо, като решаваща за откриването на резултата се оказа грешка в защитата на Фиорентина. В 61-ата минута Кристиан Маджо опита пробив отдясно и центрира към близката греда, където Ненад Томович изчисти слабо. Топката попадна право у Игуаин, който от точката на дузпата с кинжален изстрел в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на Нето.

Оттук до края „виолетовите“ наложиха тотален контрол над топката и притиснаха опонента си, но безспирните центрирания не вещаеха особена опасност. Най-близо до изравняването беше влезлият на смяна Марио Гомес, който в 80-ата минута засече центриране на Куадрадо отдясно. Прехвърлящият му изстрел с глава от около 12 метра матира Рафаел, но отскочи от напречната греда и излезе в аут.

В оставащите минути до края пред вратарското поле на бразилския страж имаше няколко разбърквания, като най-критична беше ситуацията във втората минута на продължението. Тогава Куадрадо нахлу отдясно и създаде хаос в пеналта с центрирането си. Марио Гомес се размина с нея в опита си да засече, същото сториха и няколко бранители, преди кълбото да отиде у Мануел Паскуал извън наказателното поле. Капитанът нагласи топката на левия си крак и стреля ниско към далечния ъгъл, ала Кулибали подложи крак и изчисти на метър пред голлинията.

Така везувианци записаха трети пореден мач без допуснат гол и с 21 точки се изкачиха до третото място във временното класиране. Фиорентина от своя страна се свлече до 13-ата позиция с едва 13 точки.