Смятаните за едни от най-лоялните и запалени фенове в Италия - тези на Наполи - показват доста малък интерес към клуба. Въпреки че южняците се представят сравнително добре, те не могат да продадат сезонните си билети. 

Всъщност, за тази кампания са продадени само 6500 абонаментни карти. Това поставя неаполитанците едва на 15-о място сред тимовете от Серия А през тази кампания. Нещо нечувано съвсем доскоро. 

Докато отборът се подвизаваше из аматьорските дивизии след фалита си в началото на века, на домакинските му двубои идваха по близо 50 хил. души, което беше рекорд за непрофесионалния футбол на Апенините. Сега обаче реалността е друга. 

По-малко продадени карти от Наполи досега имат само отбори като Удинезе, Каляри, Киево и Емполи. Иненадващо, Лацио също е надолу, като до момента "орлите" имат продадени само 8000 сезонни билета. 

На върха на класацията е Ювентус с 28 000, Рома с 26 606, Интер 20 600, Фиорентина 20 000, Сампдория 18 000, Милан 17 350 и др. Като цяло сривът в продажбата на абонаментни карти за сезона в Италия е огромен, в сравнение само допреди 5 години.