Наполи спечели по категоричен начин осминафинала си за Купата на Италия срещу Верона, надигравайки „скаглиерите“ с 3:0 на своя „Сан Паоло“. Това означава, че в следващия етап от турнира неаполитанци ще се изправят не срещу кого да е, а именно Интер, който вече победиха веднъж в първенството с 2:1.

Наставникът на Наполи Маурицио Сари направи няколко промени в стартовата си единадесеторка и въпреки това тимът показа защо има само една загуба в последните си 20 мача на всички фронтове.

Още в 4-ата минута Гонсало Игуаин проби на скорост отляво и пусна прострелно подаване пред вратата, за да може Омар Ел Кадури да засече безпрепятствано в опразнената врата за 1:0.

Минутки по-късно голаджията на Наполи сам прати топката в мрежата, но попадението бе отменено правилно заради засада.

Нищо обаче не можеше да спаси гостите в 12-ата минута след изящния рейд на Дрийс Мертенс. Белгийският национал пробяга като на шега покрай няколко бранители и накрая стреля под плонжа на Копола за 2:0.

Игуаин имаше още един шанс да се разпише преди паузата, ала прехвърлящият му удар бе изчистен от голлинията.

Интригата в мача оцеля до 74-ата минута, когато Наполи получи дузпа. Марек Хамшик не успя да реализира наказателния удар, ала секунди по-късно Ел Кадури намери по чудесен начин резервата Хосе Кайехон и испанецът не пропусна да се разпише за крайното 3:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS