Сампдория изпусна победата срещу Наполи. „Моряците“ водеха с 1:0 до самия край на мача, но позволиха на гостите да стигнат до изравнителния гол в срещата дълбоко в добавеното време на мача, въпреки че бяха с човек по-малко на терена. Последният двубой от 13-я кръг на стадион „Луиджи Ферарис“ завърши 1:1. Едер изведе Сампдория напред в резултата в 57-та минута. Наполи завърши мача с човек по-малко, след като Кулибали бе изгонен изгонен с втори жълт картон в 85-та минута. Дуван Сапата спаси Наполи с гол във втората минута на добавеното време на срещата.

Наполи създаде първата опасност в мача. Във 2-та минута Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Сампдория, след което Марек Хамшик стреля с глава, но в аут. Осем минути по-късно Кристиан Маджо центрира в наказателното поле на домакините, където Гулам стреля с глава, но и той не намери очертанията на вратата на Сампдория. Гонсало Игуаин стреля от фаул в 12-та минута, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Сампдория вкара гол чрез Едер в 21-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Марек Хамшик центрира в 23-та минута в наказателното поле на Сампдория, след което Гонсало Игуаин стреля, но изпрати топката в аут.

Сампдория организира добра атака в следващото нападение. Едер центрира, след което Сориано стреля, но ударът му срещна ръката на Кулибали. Съдията прецени, че няма основание да свири дузпа, защото ръката на футболиста бе прибрана до тялото. Последва удар на Стефано Окака, но топката рикошира във футболист на Наполи и излезе в корнер.

Джемал Месба стреля от фаул, но право в ръцете на Рафаел.

В последвалата контраатака Гонсало Игуаин бе изведен зад отбраната на Сампдория, след което излезе сам срещу Ромеро, но вратарят се намеси уверено, като се хвърли в краката на нападателя и улови топката.

Рицо завърши атаката на Сампдория в 37-та минута, но ударът му бе твърде слаб и Рафаел улови топката без проблеми.

Гьохкан Инлер се опита да изненада Ромеро с далечен удар в 39-та минута, но топката не намери очертанията на вратата на Сампдория и излезе в аут.

В последните секунди на първото полувреме Анджело Паломбо центрира от корнер в наказателното поле на Наполи, след което Едер стреля с глава, но в аут.

Сампдория поведе в резултата в 57-та минута, когато Едер стреля от около 20 метра и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Рафаел.

Марек Хамшик направи двойно подаване с Гонсало Игуаин в 64-та минута, след което нападателят бе изведен сам срещу Ромеро, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря на Сампдория.

Три минути по-късно Игуаин се опита да подаде към Кайехон, но Ромеро плонжира и успя да улови топката.

Гонсало Игуаин стреля с глава в 75-та минута, но неточно в аут. В 78-та минута Жоржиньо стреля, но високо над напречната греда на вратата на Ромеро.

Наполи завърши мача с човек по-малко, след като Калиду Кулибали бе изгонен в 85-та минута за втори жълт картон за нарушение срещу Едер.

Сампдория бе близо до това да си подпечата победата в 86-та минута, когато Маноло Габиадини стреля опасно от фаул, но Рафаел плонжира и изби топката в корнер.

Наполи стигна до изравнителния гол в мача във втората минута на добавеното време на срещата, когато Гулам центрира в наказателното поле на Сампдория, където Дуван Сапата бе оставен непокрит и отблизо с глава изпрати топката във вратата на Ромеро.

След това равенство Наполи е на трето място с 23 точки, колкото има и Дженоа, но е с по-добра голова разлика, Самппдория е пети с 22 точки.