Скъпите нападатели на Наполи най-после се показаха в най-добрата си светлина и се развихриха, за да насметат Верона на своя "Сан Паоло". Момчетата на Рафа Бенитес отвяха съперника си с 6:2 и отговориха по най-добрия начин на критиките след загубата от Йънг Бойс в Лига Европа в четвъртък. 

Гонсало Игуаин отбеляза първия си хеттрик този сезон, а Марек Хамшик добави две попадения и една асистенция. Хосе Кайехон също вкара, за да стане погромът на гостите пълен. 

Но мачът не мина толкова безоблачно за домакините. Още 25 секунди след началото на двубоя Емил Халфредсон със страхотна тупалка даде преднина на Верона. Цяло полувреме домакините се мъчеха да изравнят, но все пак го направиха. 

Това стана едва в 44-та минута, когато Калиду Кулибали с пета отклони топката към Марек Хамшик и словакът с мощен изстрел от точката на дузпата препарира вратаря Рафаел за 1:1. 

След почивката отново Хамшик беше в основата на обрата, след като се разписа за 2:1 в 58-та минута. Тогава Хосе Кайехон стреля, но Рафаел изби, за да може при добавката словакът да опъне мрежата за втори път. 

Но радостта на домакините трая кратко. В 66-та минута Николас Лопес направи страхотен самостоятелен пробив и прониза отблизо стража на Наполи, за да направи 2:2. Но това беше всичко хубаво за Верона. 

До края на мача се изви истинска буря пред вратата на гостите. Само две минути след този гол Гонсало Игуаин откри сметката си. След хубав пробив той стреля от наказателното поле и прониза Рафаел за трети път. 

Голът на успокоението дойде в 76-та минута. Тогава при една контра трима играчи на Наполи се озоваха в числено предимство в половината на противника, Марек Хамшик нахлу и подаде към непокрития Кайехон, който отдясно стреля по диагонала и направи 4:2. 

До края домакините се забавляваха и търсеха погрома. В 84-та минута Раул Албиол намери добре Игуаин на празна врата и аржентинецът вкара втория си гол, за да направи 5:2. Малко по-късно негов гол беше отменен заради несъществуваща засада. 

Но Игуаин все пак оформи хеттрика си. Това стана в 90-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение на автора на първия гол в мача Емил Халфредсон. Аржентинецът беше точен и така погромът с 6:2 стана факт. 

Благодарение на трите точки Наполи вече събра 14 в актива си и е все по-близо до челниците. Верона пък е на 10-та позиция и с 11 точки изглежда ще се стреми да се затвърди в средата на таблицата.