Българският национал Андрей Гълъбинов започна по перфектен начин новия сезон в Италия. Той се разписа за своя Ливорно при равенството 1:1 у дома с Капри от първия кръг на Серия Б. 

Гълъбинов започна като титуляр и остана на терена 78 минути. Българинът откри резултата в полза на Ливорно в 43-та минута, когато се разписа с прекрасен изстрел от воле и не остави шансове на вратаря на противника. 

Домакините обаче не успяха да се зарадват дълго на попадението и да извоюват успеха чрез него. Джери Мбагоку изравни за Капри в 58-та минута, а 20 по-късно Гълъбинов беше сменен от Джеферсон. 

Българинът продължава с великолепните си изяви по терените на Италия. Той вече има два гола този сезон, след като се разписа и за Купата на Италия миналата седмица. В предсезонната подготовка пък вкара 8 попадения за Ливорно. 

Страхотните му изяви не останаха незабелязани от селекционера Любо Пенев. Ел Голеадор го извика в групата за мача с Азербайджан на старта на евроквалификациите, който ще се играе на 9 септември.