Португалският треньор Жозе Моуриьно коментира кои са най-добрите играчи, които е тренирал. Специалния спомена имената на Кристиано Роналдо. Златан Ибрахимович, Франк Лампард и Хавиер Санети, като все пак поясни, че не може да посочи еднолично кой е най-добрият, защото е работил с едни от най-изявените имена в света.

Търпеливият Моуриньо: Кариерата ми е забавна

„Шампионската лига е много важна в Европа. Имал съм късмета да бъда много пъти на финал, но съм губил и полуфинал с дузпи. Сещам се за Челси – Ливърпул, Реал Мадрид - Байерн Мюнхен. Когато загубиш един полуфинал с дузпи, оставаш с усещането, че си направил всичко, както трябва, но не си имал късмет. Не мога обаче да се оплаквам. Когато спечелиш Шампионската лига два пъти, трябва да приемеш останалите неща“, каза Моуриньо.

Революцията на Моуриньо струва 25 милиона

Специалния бе запитан кой е най-добрият футболист, който е тренирал: „Несправедливо е да говоря на тази тема. Много хора са ме питали, кой е най-добрият отбор, който съм водил и най-добрите играчи, които съм имал. Кой е най-добрият играч? Трудно е да кажа. Тренирал съм някои от най-добрите в света. В Челси по време на първия си престой там, имах Франк Лампард, може би най-добрият футболист на Висшата лига за десетилетието. Бях в Интер, където имах Санети, Ибрахимович. Бях в Реал Мадрид , където бе Кристиано Роналдо. Не е честно да посоча един. Уважавам всички“.

Моуриньо не спи, гледа играч на Барса

„Важно е да има големи съперници. При първия ми престой в Челси големият ни опонент бе Арсенал и Манчестър Юнайтед, разбира се. В Интер – основните дербита бяха с Милан и Ювентус, а в Реал Мадрид - с Барселона“, добави португалският специалист, който е сочен за следващ мениджър на Манчестър Юнайтед.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS