Новият ляв защитник на Челси Маркос Алонсо смята, че именно заради огромния си прогрес във Фиорентина е стигнал до Висшата лига на Англия.

Напоследък 25-годишният бивш кадър на Реал Мадрид се появява все по-често за „сините“, които платиха 27 милиона евро (23 милиона паунда) в последния ден от летния трансферен прозорец. Това не е първият престой на Алонсо в Англия, където преди това носи екипите на Болтън и Съндърланд.

Въпреки това испанецът е категоричен, че най-много е развил играта си в защита именно в Серия А. „Калчото е много оспорвано първенство, където повечето отбори те чакат на контраатака“, обясни Алонсо. „Все едно след университета да започнеш да следваш за магистър – това прави Италия със защитниците.“

„Там много се държи на отбраната и това да играеш на позицията си. В тактическо отношение всички са перфекционисти. Те също така работят много върху физическия аспект, така че за бранител е страхотно да играе в Италия.“

„Прекарах страхотни години там, играх в много мачове и добих опит в едно различно първенство. Нормално е да прихванеш нови неща, да откриеш нови начини да играеш на и извън терена. Според мен това ме направи по-добър футболист и по-зрял психически“, добави Алонсо.