Мениджърът на Челси Антонио Конте не се е отказал от възможността да привлече централния бранител на Ювентус Леонардо Бонучи. Според британския вестник "Дейли Телеграф" лондончани ще опитат да вземат италианския национал през зимния трансферен прозорец, предлагайки рекордните за бранител 60 милиона паунда.

Бонучи бе една от трансферните цели на Конте през лятото, но в крайна сметка взе решение да остане при "бианконерите". Вместо него "сините" привлякоха в редиците си бразилеца Давид Луис, който се завърна на "Стамфорд Бридж" след два сезона в Пари Сен Жермен. 

Въпреки това обаче Челси продължава да изпитва сериозни трудности в отбрана, което е провокирало отново интереса на Конте към Бонучи. Освен това, специалистът иска да се освободи от трагичните през този сезон Бранислав Иванович и Гари Кейхил, а проблемите му се допълват и от постоянните травми на капитана Джон Тери. 

През зимата се очаква и оферта към друг играч от Италия - Калиду Кулибали от Наполи. За него бяха предложени 58 млн. паунда, които лично президентът на неаполитанците Аурелио де Лаурентис призна, че е отхвърлил. Ако двете сделки станат факт, Конте окончателно ще окомплектова защитата си, която сега му създава доста главоболия.