Ювентус съхрани тенденцията да не губи от Интер в Дербито на Италия и тази вечер завърши 0:0 като гост на миланския гранд в големия сблъсък от 8-ия кръг на Серия А. „Бианконерите“ нямат загуба в съперничеството от 2010 година насам, като паднаха само веднъж в последните 11 двубоя срещу „нерадзурите“.

Първото полувреме на мача беше далеч по-равностойно спрямо второто, когато шампионите доминираха почти напълно и удариха греда чрез Сами Кедира. Преди това същото стори и Марсело Брозович за домакините, които при победа можеха отново да поемат лидерството в таблицата.

Препълнените трибуни на „Джузепе Меаца“ дадоха гореща подкрепа на своите любимци, а още с излизането на отборите издигна огромен транспарант, в който се подигра на Юве за „почти требъла“ през миналия сезон. Плакатът бе придружен с посланието „Не спирайте да мечтаете“, като закачката се корени в това, че Интер грабна требъл под ръководството на Жозе Моуриньо.

Още в 13-ата минута обаче вратарят на домакините Самир Ханданович обаче трябваше да се намесла решително, след като Хуан Куадрадо бе изведен с пространство отдясно. Колумбиецът нахлу в пеналта и шутира с всичка сила към близкия ъгъл, а словенецът изби в корнер.

Три минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като центриране на Матео Брозович отляво се удари в ръката на Лео Бонучи, който видя топката в последния момент, тъй като тя мина над главата на Иван Перишич, а хърватинът се намираше точно пред него.

В 27-ата и Джанлуиджи Буфон показа какво умее заради извеждащия пас на Джейсон Мурийо към Йоветич, който се измъкна отляво на вратарското поле. Черногорецът шутира, но ветеранът вече бе съкратил максимално дистанцията и отрази.

От последвалия корнер топката бе подадена късо към Брозович, който по-скоро опита да центрира, а топката заплашително тръгна да влита под гредата. В последния миг Буфон направи крачка назад и я докосна, за да може тя да отскочи от напречната греда.

След паузата Юве успя да осъществи ранен натиск и в продължение на десетина минути натика съперника в наказателното поле. В 48-ата минута Симоне Дзадза по чудесен начин изведе Куадрадо отдясно, а той останал очи в очи с вратаря под остър ъгъл опита да промуши топката между краката му. Кълбото се удари в двете пети на Ханданович и по чиста случайност вместо да пресече голлинията, спря от външната страна на мрежата.

В този период „нерадзурите“ отвърнаха само с един нелош шут на Йоветич от около 23 метра, който обаче спря комфортно в ръцете на Буфон.

Юве от своя страна изпусна най-добрия си шанс в 69-ата, когато Мората по чудесен начин се пребори за позиция в наказателното поле и овладя центриране. Испанецът гардира топката за 1-2 секунди и после пусна вдясно за непокрития Кедира. Германецът отправи премерен удар, Ханданович замръзна пред рамката, ала топката отскочи от десния стълб.

До края Юве беше по-активният тим и направи още няколко опасни атаки към вратата на Интер, но до други чисти ситуации не се стигна.