Отборът на Наполи разгроми Лацио с 5:0 като домакин в мач от 4-я кръг на италианската серия А. За Наполи това бе първа победа от началото на сезона, а Лацио записа втора загуба след поражението при гостуването на Киево с 0:4 във втория кръг.

Така Наполи вече е 11-и с 5 точки в актива си, а Лацио е 10-и с 6 точки до момента.

Наполи тръгна уверено в двубоя и още в 5-ата минута Гонсало Игуаин получи отлиен пас, но пропусна чудесен шанс да открие резултата в полза на домакините. Две минути по-късно обаче и гостите от Рим стигнаха до удобна възможност, като Балде Кейта се освободи и стреля, но край вратата.

Бразилският халф на Наполи Алан опита удар от добра дистанция, но бе блокиран от защитник на Лацио и последва само корнер.

Домакините все пак успяха да поведат в 16-ата минута с попадение на Гонсало Игуаин с изстрел от около 20 метра в долния ляв ъгъл на вратата на Федерико Маркети. Вторият гол бе въпрос на време и в 35-ата минута Алан получи хубав пас по трева и се възползва, за да направи резултата 2:0 в полза на Наполи.

Домакините имаха още един шанс до почивката, като в 38-ата минута Лоренцо Инсиние навлезе в наказателното поле и опита удар, но бе спрян от защитата на Лацио.

Второто полувреме също не стартира добре за гостите, като на стражът на Лацио Федерико Маркети му се наложи още в 47-ата минута да спасява вратата си след удар на Игуаин.

Лоренцо Инсиние обаче бе на точното място и при добавката, реализира за 3:0 в полза на Наполи в тази 47-а минута.

Наказателната акция на Наполи в двубоя продължи, като в 59-ата минута Гонсало Игуаин отбеляза втория си гол, след чудесна индивидуална акция, завършена със страхотен удар за 4:0.

Домакините не намалиха оборотите в 71-ата Инсиние пропусна нов добър шанс, а в 79-ата Маноло Габиадини не сгреши, след като получи хубав пас и вкара за 5:0 в полза на Наполи.

В края Лацио опита да вкара поне едно попадение за чест, но първо в 89-ата Балде Кейта не успя да реализира, а в 90-ата Сергей Милинкович-Савич опита удар с глава, но нацели гредата.