С два гола на Пауло Дибала Ювентус продължи победната си серия в Италия, след успех с 2:1 над Удинезе в мач от 8-я кръг на Серия А.

Ювентус вече е в серия от пет поредни победи във всички турнири, като отборът е лидер във временното подреждане с 21 точки в актива си.

Съставът на Удинезе пък е 17-и в подреждането към момента с едва 7 точки, като това бе трета поредна загуба за състава и вече пет мача, тимът е без победа.

Дибала донесе успеха за домакините с две попадения – в 43-ата и 51-ата минута от дузпа.

Преди това в 30-ата за преднина от 1:0 за гостите се разписа чехът Якуб Янкто.

Още във втората минута Пауло Дибала можеше да открие резултата, но изпрати топката на сантиметри от дясната греда на Удинезе. В 26-ата пък Марио Манджукич реагира страхотно, овладя топката и стреля, но над гредата.

Само 4 минути по-късно обаче Янкто не се поколеба при далечен удар и успя да реализира за 1:0 за Удинезе.

Стефан Лихтщайнер можеше да изравни в 34-ата, но стреля край дясната греда на гостите. В 43-ата минута Пауло Дибала все пак бе точен с удар от около 21 метра и изравни за 1:1.

Скоро след почивката Дибала бе фаулиран от Родриго Де Пол и реферът отсъди дузпа за Ювентус. Самият Пауло Дибала изпълни и в 51-ата минута даде преднина от 2:1 за „Старата госпожа“.

Петнайсетина минути по-късно влезлият като резерва Гонсало Игуаин стреля опасно от границата на наказателното поле, но защитник блокира удара. В 83-ата пък стражът на Юве Джанлуиджи Буфон спаси вратата си след изстрел с глава на Фелипе от близко разстояние и така запази резултата 2:1. 

Сред резервите на Ювентус остана 16-годишният Мойс Кийн.