Отборът на Аталанта победи Емполи като гост с 1:0 в мач от 5-я кръг на италианската Серия А. За Аталанта успехът бе добре дошъл след двата поредни хикса, които тимът записа в шампионата, а Емполи инкасира трета загуба от пет мача от началото на сезона.

Победата за гостите донесе Рафаел Толой в 31-ата минута. Така Аталанта излезе на 10-о място с 8 точки в актива си, а Емполи остава 14-и с едва 4 точки до момента.

Гостите от Аталанта стигнаха до изгодно положение в 25-ата минута, когато Алехандро Гомес комбинира с Маурисио Пинила, чийто удар с глава прелетя край лявата греда. Малко по-късно Аталанта успя да поведе, като в 31-ата минута Рафаел Толоа реализира за 1:0. Бразилецът засече подаване на Максимилиано Моралес и от близко разстояние с глава насочи топката в долния десен ъгъл.

Домакините опитаха да върнат попадението още до почивката, като в 43-ата пропуснаха удобен шанс. Бразилецът Роналдо да Силва обаче не бе точен.

През второто полуреме двата тима не успяха да си отбележат гол, като в 49-ата Маурисио Пинила стреля от границата на наказателното поле след хубав пас, но вратарят на Емполи Лукаш Скорупски спаси.

В 60-ата минута Леондро Паредес пусна извеждащ пас към съотборник към наказателното поле, но защитата на Аталанта предотврати опасността, а десетина минути по-късно Андреа Коста направи нелош пробив и стреля, но ударът му бе блокиран от бранител.

Гостите можеха да удвоят аванса си в 73-ата минута, когато Букари Драме получи чудесен пас и стреля добре, но Скорупски отново демонстрира рефлекс и отрази удара и резултатът се запази 1:0 за Аталанта.