Сампдория постигна едва втората си победа като гост този сезон, с 3:1 при гостуването си на Верона в последен мач от 14-я кръг на Серия А.

Успехът обаче позволи на Самп да измести Наполи и Лацио, и да излезе четвърти в подреждането, с 26 точки в актива си.

Верона се крепи над чертата, с 14 точки.

Двубоят бе интересен и предложи доста ситуации пред двете врати, макар че гостите определено имаха своите предимства в голяма част от 90-те минути. Верона игра с човек по-малко и повече от час, което допълнително затрудни Лука Тони и компания в задачата.

Още в 26-та минута Рафаел Маркес фаулира Едер и освен, че Сампдория получи дузпа, мексиканският защитник бе изгонен.

Лука Тони изравни в 37-та минута, след като Ромеро не изби добре удар на Тасцидис и опитният нападател се възползва от рикошета и го добави във вратата.

Десетина минути след началото на второто полувреме, и двата отбора имаха претенции за дузпа, но тези на Самп бяха доста по-основателни, след като Родригес игра с ръка в пеналта.

Все пак, гостите стигнаха до своето в 57-та минута, когато Стефано Окака засече с глава перфектно центриране на Габиадини отляво. Останаха съмнения за това, че Окака е бил в засада, но арбитърът призна попадението.

След като изработи първите два гола, в 62-та Габиадини се разписа и сам, изведен от Едер, с остър пас отляво, който звездата на Самп добави в мрежата.

В 69-та минута Окака пропусна да увеличи аванса, след нова добра комбинация на гостите, и топката облиза от външната страна гредата.

Въпреки положителния резултат за Сампдория, Синиша Михайлович направи две принудителни смени - на Матиас Силвестре още преди почивката, и на Лоренцо Де Силвестри в 71-та минута.

На по-спокойно темпо, Сампдория прие играта в своята половина в последния четвърт час, когато Лука Тони имаше една отлична възможност да намали изоставането на Верона, но не реализира.