Рома спечели с 2:1 дербито срещу Интер от седмия кръг на Серия А. По този начин „римските вълци“ се изкачиха на трето място в класирането, докато „нерадзурите“ допуснаха второ поражение от началото на сезона.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 5-та минута на „Олимпико“. Бруно Перес комбинира с Един Джеко, който отблизо прати топката във вратата на Самир Ханданович.

Интер можеше много бързо да изравни резултата. В 9-та минута Евер Банега стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Рома.

Рома бе изключително близо до това да вкара втори гол в 21-та минута, но след удара на Мохамед Салах топката се спря в левия стълб на вратата на Ханданович.

Антонио Кандрева отправи опасен удар в 32-та минута, но встрани от вратата на Шчесни.

Войчех Шчесни се отличи с невероятно спасяване в 42-та минута, когато отрази удар на Антонио Кандрева.

Минута по-късно Самир Ханданович се наложи да отразява удар на Един Джеко.

Рома пропиля невероятна възможност в 59-та минута, когато Мохамед Салах сложи топката на главата на Кевин Строотман, но той стреля над напречната греда.

Интер изравни резултата в 72-та минута, когато Мауро Икарди подаде към Евер Банега, който с премерен удар вкара във вратата на Шчесни.

Рома отново поведе в резултата в 76-та минута, когато Алесандро Флоренци центрира от фаул в наказателното поле на Интер, където Костас Манолас стреля с глава, топката рикошира в Мауро Икарди и излъга Самир Ханданович за 2:1.

Един Джеко можеше да вкара своя втори гол в срещата, но ударът му бе отразен от Самир Ханданович.

Рома е трети с 13 точки, а Интер е девети с 11 точки.