Наполи пропусна да се върне с пълна сила в битката за второто място в Серия А. Тимът на Рафаел Бенитес изпусна спечелен мач срещу Интер, който украси 26-ия кръг на калчото с драматично равенство 2:2.

Домакините от Неапол имаха превъзходство през по-голямата част от двубоя, направиха много пропуски и макар че поведоха с 2:0, намериха начин сами да си попречат с два нелепи гола в своята врата.

„Небесно сините“ проведоха много успешно първите 70 минути на срещата, когато приеха играта в собствената си половина, ала действаха изключително опасно при контраатаките. Още в 7-ата минута Самир Ханданович трябваше са отразява тежък изстрел на Гонсало Игуаин от границата на наказателното поле.

В 13-ата минута Дрийс Мертенс поде поредната контраатака и изведе Игуаин сам в пеналта под остър ъгъл отдясно, а таранът шутира покрай далечната греда. По-късно Хамшик пак намери пространството зад доста разсеяната отбрана на „нерадзурите“, Игуаин избяга от засадата, но реши да прехвърля Ханданович, който предусети решението на съперника и остана прав, за да улови.

В 23-ата Интер стигна до първата си реална възможност, след като Родриго Паласио съхрани кълбото между защитниците на домакините и върна за Матео Брозович пред дъгата, чийто техничен шут прелетя на десетина сантиметри край дясната сглобка зад Мариано Андухар.

Малко след изминаването на половин час игра Игуаин изтърва най-чистата ситуация на тима си за първата част. Хамшик и Мертенс развиха поредната скоростна акция отляво, при която белгиеца надбяга с лекота Андреа Ранокиа и центрира идеално към далечната греда, където Игуаин някак не можа да уцели опразнената врата от 2-3 метра разстояние.

Втората част все пак донесе гол за командата на Бенитес. В 51-ата минута Енрике се включи отдясно по атаката и центрира към първа греда, където необяснимо как Хамшик беше оставен непокрит и с глава намери далечния долен ъгъл за 1:0.

Интер опита да отвърне чрез няколко статични положения, при които Данило Д'Амброзио с глава стреля малко над целта.

В 63-ата минута вече изглеждаше, че за Интер няма обратен път в мача. Груба грешка на Гуарин подари топката на Игуаин, а Жезус беше твърде далеч, за да му попречи да стреля клинично до дясната греда.

Оттук до края Интер тотално иззе инциативата и започна да притеснява сериозно отбраната пред Андухар. Напрежението дойде в повече и в 72-ата минута Паласио изравни. Изстрел на Шакири от границата на пеналта доведе до карамбол, при който Гуарин някак отклони към аржентинския си съотборник, който от 6-7 метра прониза целта с шут по тревата.

Четири минути преди края Енрике направи страхотна глупост и повали с ръка преминалия покрай него Паласио в наказателното поле, за което получи втори жълт картон. Мауро Икарди използва дузпата, за да отбележи 15-ия си гол в калчото с изпълнение тип „Паненка“, което беше непосилно за Андухар.

Така и вторият мач между двата тима също приключи при 2:2 и Наполи остана все така на 4 точки зад втория Рома, който има 50 на сметката си. Интере 8-и с 36 пункта, като вече втори пореден мач в първенството не знае вкуса на победата.