Наполи задържа първото място в Серия А, след като разби с 5:1 като домакин Емполи в мач от 22-ия кръг на италианското първенство. Партенопейците демонстрираха много силна игра и логично стигнаха до победата.

Наполи влезе силно в мача, като Гонсало Игуаин бе изведен на стрелкова позиция още в 13-та минута, но ударът му премина високо над напречната греда. Две минути по-късно Лукаш Скорупски направи решаващо спасяване, след като отрази удар на Игуаин.

Лоренцо Инсиние стреля опасно в 17-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Скорупски. Шест минути по-късно Инсиние направи нов индивидуален пробив, след което стреля, но неточно в аут.

Емполи поведе изненадващо в резултата в 28-та минута с гол на Леандро Паредес.

Наполи успя да изравни резултата в 33-та минута, когато Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле на Емполи, където Гонсало Игуаин засече топката с глава и я изпрати във вратата на Скорупски.

Наполи направи пълен обрат в 37-та минута, когато Инсиние директор от фаул изпрати топката във вратата на Скорупски.

Микеле Кампорезе си отбеляза нелеп автогол в 52-та минута и Наполи поведе с 3:1.

Кампорезе можеше да поправи своята грешка в 68-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Наполи той стреля с глава, но изпрати топката на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Пепе Рейна.

Наполи реализира четвърти гол в 83-та минута, когато Драйс Мертенс комбинира отлично с Хосе Кайехон, който не пропусна да вкара във вратата на Скорупски.

Двамата футболисти на Наполи повториха комбинацията помежду си в 88-та минута, а Кайехон отбеляза своя втори гол в срещата.

Наполи заема първа позиция с 50 точки, а Емполи е девети с 32 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS