Милан изпусна трите точки при визитата си на Емполи, а двубоят от 21-ия кръг на Серия А завърши 2:2. „Росонерите“ бяха по-активни и на два пъти излизаха напред в резултата, но не успяха да стигнат до победата.

Милан поведе в резултата в 8-та минута, когато Лука Антонели пусна отличен извеждащ пас към Карлос Бака, който изскочи сам срещу Скорупски и го преодоля за 1:0.

Масимо Макароне отбеляза гол в 30-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Емполи изравни резултата в 32-та минута, когато Рикардо Сапонара комбинира с Пьотър Зиелински, а той прокара топката между краката на Донарума за 1:1.

Милан поведе с 2:1 в 48-та минута, когато след карамбол топката попадна в Джакомо Бонавентура, който отблизо изпрати топката във вратата на Скорупски.

Емполи изравни резултата в 61-та минута, когато Пучарели стреля от дистанция, но Донарума спаси, след което при добавката Масимо Макароне не пропусна да се разпише и да изравни резултата.

Емполи можеше да стигне до победата в 77-та минута, когато Пьотър Зелински стреля опасно, но не намери очертанията на вратата на Милан.

Милан е на шесто място след това равенство преди останалите мачове от кръга. „Росонерите“ имат 33 точки. Емполи е на осма позиция с 32 точки.  

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS