Ювентус увеличи аванса си на върха в италианската Серия А след победа с 4:1 в градското дерби срещу Торино. "Старата госпожа" бързо преодоля разочарованието след отпадането на осминафиналите в Шампионска лига и успя да наложи волята си и да направи поредна крачка към пета поредна титла.

Двубоят ще се запомни и с рекорд на Джанлуиджи Буфон за "суха мрежа". Легендарният вратар на Юве не допусна гол в 974 минути и подобри 22-годишния рекорд на Себастиан Роси от сезон 1993/94.

Постижението на Буфон бе прекъснато от гол на Андреа Белоти от дузпа.  

Иначе шампионите стигнаха до успеха след голове на Пол Погба (33’), Сами Кедира (42’) и Алваро Мората на два пъти (63’ и 77’). Единственото попадение за домакините пък реализира Андреа Белоти, който се разписа от дузпа в 48-ата минута.

Ювентус завърши срещата с десет души, след като в 87-ата минута Сами Кедира бе изгонен с червен картон.

Лошата новина за щаба на „черно-белите” бе контузията на Пауло Дибала, който получи разтежение в средата на първата част и напусна принудително терена.

Със спечелените три точки „бианконерите” събраха актив от 70 пункта, с което увеличиха преднината си пред втория Наполи на 6 точки. Неаполитанци обаче са с мач по-малко. Торино остава 13-ти с 33.