Милан и Интер завършиха 1:1 в дербито на Милано. Най-после и двата отбора направиха истинско Дерби дела Мадонина, с много интрига, дузина положения, и възможности и пред двата отбора да стигнат до три точки.

Роберто Манчини се завърна начело на Интер след шест години, докато за Филипо Индзаги, на другата пейка, това бе първо градско дерби като треньор.

Двата състава изиграха далеч по-вълнуващ мач от последните си няколко срещи, и отново върнаха футбола на „Джузепе Меаца“. Въпреки равенството, двубоят предложи много интересни ситуации, и двата отбора имаха своите възможности за пълен успех. След постните победи с по 1:0 за всеки от двата през миналия сезон, настоящото дерби бе глътка свежест за миланските фенове.

В осмата минута Мауро Икарди направи първия голям пропуск в мача, след като пресече една топка на Мунтари, напредна сам срещу Диего Лопес, но опитният страж спаси.

Додо получи много неприятен удар в лицето в 12-та минута, от Мунтари, макар и неволно, и Милан игра повече от три минути с човек по-малко, преди той да се завърне на терена.

Въпреки че Интер водеше играта, Милан откри резултата в 23-та минута, с фантастично попадение на Жереми Менез. Ел Шаарауи го намери в пеналта, и Менез с едно докосване обърна топката и я прати зад Самир Ханданович по изключително елегантен начин.

До края на първото полувреме и двата отбора играеха доста атакуващ и интересен футбол, макар и лишен от чисти голови положения.

Първата по-сериозна опасност след почивката бе за Милан, но ударът на Джакомо Бонавентура бе блокиран чисто.

В 54-та минута Интер пропиля нов шанс, след като Диего Лопес „запечата“ вратата си и бе на точното място, за да отрази поредица удари към себе си – на Ковачич, Икарди и да запази мрежата суха.

Това обаче продължи само още седем минути, защото „нерадзурите“ изравниха в 61-та. Джоел Оби вкара дебютното си попадение за Интер, след като в наказателното поле Мунтари му позволи да шутира, и топката влетя в далечния ъгъл на Лопес, който се разтегна, но нямаше как да достигне кълбото този път.

Двамата треньори предприеха първите си смени чак в 72-та минута, като Филипо Индзаги не издържа и извади разочароващия Фернандо Торес, а Манчини потърси победата с Ернанес.

Стефан Ел Шаарауи нацели напречната греда в 75-тата минута, изведен от Бонавентура срещу Ханданович. Ел Шаарауи надбяга Жуан, и шутира мощно, фронтално срещу вратата, само за да се отбие топката в рамката.

Икарди пробва труден удар от движение в 79-та минута, но топката се отби в горната част на гредата и напусна очертанията на терена.

В 82-та минута трима играчи на Милан останаха в наказателното поле, когато играчите на Интер претендираха за засада, но Ел Шаарауи не успя да се ориентира и да подаде на непокрития Хонда, преди Жуан да се намеси.

Милан владееше положението в последните минути от двубоя, и резервата Андреа Поли имаше невероятен шанс в заключителните моменти от продължението. Той получи топката на точката на дузпата, след отлична изява на Адил Рами, но в последния момент пътят на топката бе препречен от защитник в синьо-черно.

Това бе и всичко от двубоя, оставил най-после добри впечатления от Дерби дела Мадонина.

Точката позволи на Милан да изпревари Удинезе и да заеме седма позиция, докато Интер остава девети въпреки равенството, точно зад Удинезе.