Отборите на Рома и Интер не излъчиха победител в мача помежду си от 30-я кръг на Серия А. Двата състава направи равенство 1:1, а по този начин Интер спря серията на Рома от 8 поредни победи. „Нерадзурите“ поведоха с попадение на Иван Перишич, а Раджа Наинголан изравни.

Така след като си поделиха по точка, Рома събра 60 точки на 3-о място, а Интер остана на 5 пункта зад „римските вълци“ - на 4-а позиция с 55.

Срещата бе равностойна с положения и пред двете врати. Рома започна по-силно мача, като още в 4-ата минута Диего Пероти получи добре топката в наказателното поле, но не съумя да се разпише.

В 29-ата минута Иван Перишич отправи страхотен изстрел от ляво по атака, но топката мина над напречната греда. В 40-ата минута Кейта засече една от воле, но като по чудо Рома не излезе напред в резултата.

Интер излезе напред в резултата след 53 минути игра. Иван Перишич получи прекрасен пас и с хубав диагонален удар прати топката в мрежата на „римските вълци“. Войчех Шчески докосна с върха на пръстите си топката, но силите му не стигнаха, за да парира удара – 1:0.

След инкасираното попадение Рома упражни натиск, а късмета си опитаха Един Джеко, Стефан ел Шарауи, както и Мохамед Салах. Настъпателните атаки по посока на вратата на „нерадзурите“ дадоха резултат в 84-ата минута, когато домакините изравниха. Раджа Наинголан получи отлично подаване от Един Джеко и с хубав изстрел се разписа за крайното 1:1.

В класирането Рома е на 3-о място с 60 точки, а Интер е 4-и с 55.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS