Интер не срещна много проблеми с Палермо в последния мач от 28-мия кръг в Серия А, и се наложи с 3:1.

Българският национал Ивайло Чочев игра 69 минути за Палермо, като бе титуляр за гостите на "Джузепе Меаца".

Интер заема пето място в класирането с 51 точки, две по-малко от Фиорентина и пет зад третия Рома. Палермо остана на точка над чертата на изпадащите.

Това бе шести пореден мач на гостите без успех, докато Интер се отърси от загубата с дузпи от Ювентус за Купата, и показа добро лице.

Още в 11-та минута Адем Ляич откри резултата с мощен удар от дъгата пред наказателното поле.

В 15-та минута Ивайло Чочев излезе на добра позиция, но не намери продължение за атаката си.

В 23-та минута Интер удвои аванса си, след центриране на Родриго Паласио отдясно, засечено от Мауро Икарди право в мрежата.

В заключителните секунди от редовното време за първото полувреме, Палермо се върна в мача, след бърза контраатака. Андреа Рисполи напредна по десния фланг, и центрира в наказателното поле, където Франко Васкес между няколко играчи успя да шутира силно във вратата на Хуан Каризо.

Палермо започна дейно и второто полувреме, но не продължи да владее инициативата дълго.

Интер отговори бързо, и 10 минути след подновяването на играта, възстанови аванса си от два гола. Този път Икарди асистира, след като спринтира по десния фланг, и намери с остро центриране Иван Перишич, който с глава забоде топката в мрежата.

В 69-та минута Ивайло Чочев отстъпи мястото си на Робин Куаисон.

Интер обаче продължи да доминира, въпреки промените в състава на Палермо, и Юто Нагамото отправи опасно центриране.

В 72-та минута Стефано Сорентино спаси Палермо от нов гол, след като Паласио засече с глава едно опасно центриране в пеналта.

Веднага след това Франко Васкес пропусна един от най-добрите удари за гостите в двубоя, като шутът му прелетя покрай вратата. Урош Джурджевич имаше фантастичен шанс и в 80-та минута, но Каризо имаше късмет и се оказа на пътя на топката.

Финалните ситуации в мача бяха за Интер, но Марсело Брозович не успя да реализира четвърто попадение за "нерадзурите" и всичко завърши при 3:1.