Интер оглави класирането в Серия А, след като постигна минимална победа с 1:0 в дербито срещу Милан от третия кръг на италианското първенство.

Първата възможност в мача бе за Милан. В 3-та минута Луис Адриано бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Интер, но не успя да нанесе точен удар и изпрати топката в аут.

Стеван Йоветич нанесе опасен удар от 20 метра, но не успя да намери очертанията на вратата на Милан, а топката премина встрани от левия стълб на Диего Лопес.

В добавеното време на първата част Мауро Икарди излезе сам срещу Диего Лопес, но се забави и стреля право в ръцте на Диего Лопес.

Интер отбеляза единственото попадение в срещата в 58-та минута. Фреди Гуарин с удар от 20 метра изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Диего Лопес.

Интер организира добра атака в 71-та минута, когато Стеван Йоветич центрира в наказателното поле на Милан, където Мауро Икарди стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Марио Балотели можеше да се превърне в герой за Милан в 78-та минута, когато той отправи удар от 25 метра, но топката срещна десния стълб на вратата на Самир Ханданович.

Интер е единственият отбор в Серия А след изиграните три кръга, който има пълен актив от точки – 9 и заема еднолично първата позиция в класирането. Милан от своя страна допусна втора загуба и има само 3 точки.